FREE Shipping on orders above €150,-

Mijn ervaring met microdosen en zware stress

Ik ben van mijzelf een vrij positief ingesteld persoon. De nodige ups en downs ontkom ook ik niet aan, maar over het algemeen gezien ben ik een tevreden en gelukkig mens vrij van mentale klachten, depressies of andere relevante aandoeningen. Een combinatie en opeenstapeling van tegenslagen velde ook mij echter op den duur. Een verbroken relatie, studievertraging en werk kwijt door corona. Stress om financiën en plots hele dagen thuis zitten op een kleine studentenkamer.

Ik zag het ook even niet meer zitten en voelde mij moedeloos, lusteloos, sliep slecht, kwam aan, geen energie meer en kwam weinig buiten en deed geen sport meer. Ik wil geen aansteller zijn of overdrijven, maar vooral nu achteraf gezien zat ik toch wel in een redelijke dip dan wel depressieve fase. Niet erg, te verwachten misschien zelfs in zo
n periode, maar wel vervelend. Ik begon ook meer te drinken, weer te roken en drugsgebruik (cocaïne) werd ook zorgwekkend.

Normaliter altijd wel één en ander gebruikt maar altijd goed mee om kunnen gaan. Dat was ditmaal anders en kwam puur voort uit verveling om de dagen/weken door te komen. Tussen wal en schip. Niet zodanig erg dat er professionele hulp nodig is, maar zo door blijven gaan kon ook niet. Het antwoord, althans MIJN antwoord: microdosing. Eerder al ervaring gehad met recreatief gebruik van magic truffles met tripdosis (>15 gram ofzo). Ik had eigenlijk al langere tijd het idee om hier eens mee te experimenteren omdat ik een vermeende boost in creativiteit en concentratie ed. wel kon gebruiken maar dit was nu echt aanleiding het eens een kans te geven.

Microweegschaaltje aangeschaft en truffles besteld en mijn uiteindelijk dosis is nu 2 gram truffles in de ochtend op een lege maag innemen. Dit werkt voor mij goed. Als je nauwkeurig en zeker wilt zijn kun je het beter vermalen en dan afwegen zodat de werkzame stoffen evenrediger verdeeld zijn. Nu is de ene twee gram de andere niet en begint mijn ochtend af en toe iet wat lacheriger dan de bedoeling was maar goed, er mag ook wel eens wat meer gelachen worden hedendaags toch? Ik doe sowieso al tijden aan intermittent fasting dus de ochtend trap ik af met 2 gram truffles, groot glas water en één of twee koppen zwarte koffie. Een beter begin kan ik mij niet meer indenken. Ik heb een goede gezonde dosis 
energie van de koffie en de psilocybine geeft mij een opgewekt en gelukkig gevoel.

Niet één of ander synthetisch gevoel van overdaad maar een oprecht en menselijk gevoel. Ik ben actief, heb energie, ben scherp en gefocust en vooral creatief en oplossingsgericht. Daarnaast word ik er opener van. Zonder dat je het doorhebt groet je de buschauffeur ineens vriendelijk, zegt al je collega
s met een glimlach gedag en je bent begripvoller en geduldiger en staat plots te fluiten terwijl je in de rij bij de kassa staat te wachten in plaats van chagrijnig te zuchten. De effecten zijn de eerste 3-5 uur het sterkste merk ik en zwakken wat af naarmate de dag vordert. De direct waarneembare effecten dan. Ik gebruik het nu om de dag al sinds begin april en ik betwijfel eigenlijk of ik het ooit nog anders zou doen? Ik was vrij sceptisch en kritisch maar ik zal eerlijk bekennen dat dit een echte toevoeging is geweest en ik er trouw gebruik van zal blijven maken zolang ik het idee heb dat het mij nog voordelen oplevert. Misschien voor altijd, samen met de zwarte koffie. Psylocibine is geen wondermiddel. Het gaat geen problemen oplossen en het heelt je wonden niet. Ik zie het wel als een ware katalysator. Je mood verandert en is beter, ondanks de ***situatie waar je in zit. Die situatie moet je (in mijn persoonlijke geval) nog steeds mee dealen en zien op te lossen, maar met behulp van psylocibine lukt dit een stuk beter. Je bent vrolijker en toegankelijker, ik voelde mij meer op mijn gemak in vreemde en ongemakkelijke situaties en ik heb het gevoel dat ik ook zelfverzekerd bent en mondiger. Op een goede manier.

Dit werkt door op de mensen om je heen die positiever op je reageren, zich gewaardeerd voelen en gehoord voelen en dit krijg je allemaal weer terug. Psylocibine an sich lost niets op maar het kickstart wel de motor van je eigen probleemoplossend vermogen en geeft mij weer energie, kracht en zin om er iets van te maken en ik ben dan ook weer helemaal terug op de rails en leef gelukkig en happy verder en er staan voor mij weer mooie dingen aan de horizon. Er zijn talloze middelen, pillen en medicijnen met dergelijke en zelfs krachtigere effecten, maar op de langere termijn zijn ze door de neveneffecten het niet waard. Het grootste voordeel van truffles is dat ik geen enkel nadelig effect heb mogen ondervinden. Héél soms kan 
het kort wat misselijkheid veroorzaken bij inname op een lege maag maar dat is met een glas water en 15 minuten wel over en echt sporadisch. Met een dosis van 2 gram om de dag kom ik wel op grofweg 30 gram per maand wat best prijzig is. Wat mij betreft is dat het waard en voor mij persoonlijke neemt het een groot deel van de drang om te drinken te roken of anders te gebruiken ook weg en dat scheelt al klauwen met geld. Ik kan mij voorstellen dat de effecten groter en overduidelijker zijn wanneer je in een dipjezit. Wanneer je je helemaal goed en lekker in je vel voelt zal het wellicht minder baanbrekend zijn maar wie weet, het eens een maand proberen van microdosen met psylocibine zou ik zeker iedereen aanraden. En het zeker ook in dat opzicht in het hoofd houden voor evt mindere tijden in de toekomst waar het wellicht uitkomst kan bieden, erger kan voorkomen en een boel extra zorgen, kosten en hulp scheelt.

Ik denk dat een stof als psylocibine zeker een plek verdiend in de gezondheidszorg. Vooral het uitblijven van negatieve effecten maakt het eigenlijk vrij onschuldig om mee te experimenteren. Vooral voor mensen zelf kan het veel bieden maar ook op grotere schaal zou het de wachtlijsten en zorgkosten erg kunnen ontlasten. Ik ben zelf niet zon hulpvrageren dat was in deze ook zeker niet nodig vind ik zelf maar ik kan mij wel voorstellen dat een boel andere mensen in een vergelijkbare situatie wel bij huisarts of ggz aan de bel zouden trekken. Nogmaals, het is geen wondermiddel en niet iedereen zal er evenveel baat bij hebben maar als je al 10, 20, 30 procent van de mensen op deze manier zelfredzamer zou kunnen maken zou dat al prachtig zijn, ook zeker interessant op beleidsniveau voor zorgverzekeraars en overheid! Mijn steun heeft het en ik zal de komende tijd ook nog zeker vaker bestellen bij Earth Resonance

Jouw ervaring publiekelijk delen? Stuur dan jouw persoonlijk verhaal naar review@earthresonance.bio

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published